Középkori templomok

Magyarország középkori templomai

Generic selectors
Teljesen egyező találatok
Keresés a címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors
Generic selectors
Teljesen egyező találatok
Keresés a címben
Keresés a tartalomban
Post Type Selectors

Építészeti emlékek

Várak, kastélyok, egyéb műemlékek

Építészeti emlékek

Ezen az oldalon helyet kapott néhány – ma már – nem az ország területén található középkori templom és vár, valamennyi hazánkban található vár, kastély, nemzeti és történelmi emlékhely, illetve egyéb műemlék, látnivaló is. Néhány középkori templom és vár a Felvidékről… a teljesség igénye nélkül. 

A középkori templomok és várak adatlapján az épület elérhetősége is megtalálható, illetve az épületek történetét többnyire képek, és bejutási információk is kiegészítik. A Felvidék történelmi eredetű tájnév, ma Szlovákia területének szinonimájaként használatos. 

Felvidéki templomok

Ezen az oldalon a túráink során meglátogatott felvidéki középkori templomokról olvashatsz.

Az oldal célja ezen épületek bemutatása. A település nevére kattintva a középkori templom történetét ismerheted meg. Bejutási információkat, képeket és térképet is találsz az oldalon.

Várak a Felvidéken

Ezen az oldalon a túráink során meglátogatott felvidéki várakról, várromokról olvashatsz...

Az oldal célja ezen épületek bemutatása. A település nevére kattintva a vár történetét ismerheted meg. Bejutási információkat, képeket és térképet is találsz az oldalon.

Várak Magyarországon

Ezen az oldalon a túráink során meglátogatott várakról olvashatsz.

Az oldal célja ezen épületek bemutatása. A település nevére kattintva a vár történetét ismerheted meg. Bejutási információkat, képeket és térképet is találsz az oldalon.

Nemzeti és történelmi emlékhelyek

Magyarország nemzeti és történelmi emlékhelyei.

Az oldal célja ezen épületek, helyek bemutatása. Az épület nevére kattintva a hely történetét ismerheted meg. Bejutási információkat, képeket és térképet is találsz az oldalon.

A pálos rend építészeti emlékei

Pálos kolostorok Magyarországon

A weboldalon helyet kapott a pálos rend épített emlékeinek a bemutatása. Az oldalon böngészve a pálosok középkori és újkori monostorait, templomait, a pálos rend építészetének különlegességeit és sajátosságait is megismerheted. A cikkek, érdekességek betekintést nyújtanak a középkori pálosok életébe, hétköznapjaiba. 

Ha érdekel Magyarország történelme, a középkori építészet és élet, a gótika, a pálos rend története és múltja, akkor mindenképp keresd fel ezt az oldalt. Magyarország pálos építészeti emlékei négy tájegységre bontva találhatók meg, de helyet kaptak az oldalon a külföldi pálos kolostorok is.

Egyéb műemlékek

Itt gyűjtöttem össze a kastélyokat, a romos malmokat, udvarházakat, római emlékeket, ipari műemlékeket és mindent, amit érdemesnek tartok megosztani veled...

Kastélyok

Hazánk számos kastélyából néhány, a teljesség igénye nélkül. Történetek, fotókkal, térképpel.

Romok, malmok, udvarházak

Magyarország bővelkedik romokban. Ami nem vár és templom, az ebbe a kategóriába került.

Egyéb látnivalók

Szobrok, ipari műemlékek és mindenféle érdekes látnivaló, amit utam során láttam, és szeretnék veled is megosztani...

A Középkori templomok nevű weboldal azért jött létre, hogy összegyűjtse és bemutassa azokat a Magyarország területén található középkori templomokat, templomromokat, melyek a történelem viharait túlélve mai napig megtekinthetők, látogathatók. A középkori templomok leírása a menü Középkori templomok oldaláról érhető el. 

Középkori templomok
Minden jog fenntartva! © 2021